En ollutkaan koskaan ennen maistanut alkoholitonta olutta, enkä muistaakseni edes ykkösolutta. Maistelin perjantain kunniaksi Holstenia ja tämähän on varsin hyvää! Eikä takuulla nouse päähän, sillä kyseessä on oikeasti alkoholiton, 0.0 Vol-% -olut. Alkoholin puuttumisen kyllä huomaa, maku on pehmeämpi. En varmaan itse olisi osannut analysoida makua ellen olisi lukenut, että alkoholiton maistuu makealle, mutta sitä se tosiaan tekee. Ihan asiansa ajaa näin perjantai-iltana tämäkin, hienoa!

Olen lukenut, että alkoholittomasta oluesta saattaa tulla pieni lumevaikutus. Yleensä oluen maun yhdistää sitä seuraavaan hiprakkaan ja alkoholitonkin olut voi sen laukaista. Voin tämän allekirjoittaa, tuntuu kuin olisin juonut yhden keskioluen, vaikka tiedän etten ole alkoholia juonut lainkaan. Myöhemmin täytynee maistella toinenkin olut ja ruveta kartuttamaan tuntumaa alkoholittomiin oluihin.

Holstenista sen verran, että mausta puuttuu se alkoholin potku ja maku on tosiaan makeahko. Mielestäni Holsten on raikasta ja helppoa juoda. Tölkillisen perusteella kuitenkin toimii makunsa puolesta ihan tarpeeksi hyvin viikonloppuolueksi, eikä hintakaan ollut paha. Tähtiarvosanaa en osaa muita vaihtoehtoja kokeilematta, jätettäköön se toistaiseksi antamatta ja palataan myöhemmin asiaan.